neděle 26. února 2012

Pracuji, ...... Dům pro hlídače mostů/ ostrovů nebo ostrov pro seniory, či něco jiného ???
                                                                                                                                                                            

Po čtvrteční konzultaci jsem dostal za úkol začít se zabývat variantou Domku pro hlídače               (správce mostů). Jednalo by se s největší pravděpodobností o hlídače Karlova most. Jde o romantickou myšlenku vycházející z dávné historie. Snažil jsem se hledat po světě i v historii hlídače, správce staveb.

Most Golden Gate: pracovní skupina starající se neustále o most.
                                    ( Dokument BBC )

Majáky: dnes už spíše ovládány elektronicky než lidmi. Hlídají lodě


 Domovník: Funkce, která se začíná obnovovat.


Ponocný: je zaniklé povolání, jež by mohlo být nejpřesněji popsáno jako noční hlídač určité obce.   V minulosti měla každá větší obec svého specializovaného obecního zřízence, který tuto funkci vykonával. 

.....

Existovali jistě i hlídači mostů. Zatím se mi ovšem nepodařilo v historii dopátrat nějaké konkrétní zmínky o této profesi. Domnívám se, že měli za úkol chránit most, udržovat ho v provozu, ... . Otázkou je, o co by se nynější hlídač mostů měl  starat? Snažím se nyní hledat funkce, které by měl hlidač mostů obstarávat. Bohužel zatim mám problém tuto romantickou myšlenku uchopit z pohledu 21 století. 
                                                                                                                                                                           

Ostrov pro Seniory
Dalším úkolem od čtvrteční konzultace bylo pokusit se vymyslet lepší zadání. Snažil jsem se nad touto myšlenkou zamyslet. Došel jsem k jednomu námětu. Má jistě pár negativ, ale to každý projekt. Naše populace stárne, a jak stárne populace roste i akutní potřeba domů pro důchodce, ...
   Lidé rádi dožívají ve svém prostředí. Proto je pro ně dost často těžké se z centra měst přesunout na venkov( periferii města) na dožití. Vytvořením  ostrova bychom mohli starším lidem poskytnou dožití v prostředí, ve kterém žili celý život. 

Žádné komentáře:

Okomentovat