středa 22. února 2012

Pokračuji...


Dostal jsem odpověd od organizátorů United Islands. Bylo mi řečeno, že pro zachování festivalu, je nejdůležitější zachování severní stage na Střeleckém ostrově ( prostor, kam jsem chtěl umístit svůj záměr). Můj záměr se ukázal jako né zcela správný.

Po pondělní konzultaci s Jardou, se mám snažit najít prostor na vodě ( umělý ostrov), kterému přidělím funkci  ,,kina". Snažím se rozvíjet tuto myšlenku umělého ostrova a hledám i jiné možností využití  ostrova.








 

Lokality

lokality vhodné pro vytvoření ostrovu/ů vzhledem k minimálnímu omezení plavebních cest po Vltavě

 Propojení ostrovem  Holešovice-Štvanice



 Prostory okolo Dětského- Střeleckého- Slovanského ostrova



Oblast Císařského ostrova




Funkce:

Příklad z Gratzu:  Kavárna s venkovním prostorem pro kulturu (,,kino´´) + spojení dvou břehu
           

                                                     Ostrov jako cesta přes řeku


,,Párty´´ ostrov: 
           Ljubljana- Metelkovo


              Kodan- Christiana
Jedná se o oblasti se zcela rozdílným životem. Jsou zde volnější pravidla. Navštívil jsem na podzim Ljubljan a jeden večer strávil v oblasti ,,Metelkovo´´. Jeden z velkých zážitků z města. Spousta mladých lidí na jednou místě. Míšení kultur, táboráky, kytary, zpěv,  kluby, ... .

         Otázky:  v uvedených ukázkách se jedná o místa ve městech, která přestala plnit svoji funkci  ( staré průmyslové sklady, nevyužíté dvory, ...). Otázkou je, zda lze té samé atmosféry dosáhnout umělým vytvářením.



Pivní lázně:

                                 Čechy/pivo + řeka/lázně = pivní lázně. 


                                         

-jedna z nejvyhledávanějších procedur
-zdraví prospěšné
  • pivní lázeň se provádí ve speciální rehabilitační vaně a teplota vody v ní, by se vždy měla pohybovat v rozmezí 34-37°C, právě tato teplota vody totiž velice příznivě působí na celou cévní soustavu
  • pivní lázně také pomáhají s regenerací celého lidského organismu
  • zlepšují imunitní systém
  • pomocí vysoké teploty vody během koupelí, pivní lázně zvyšují srdeční činnost a tím podporují vyšší aktivitu celého krevního oběhu
  • prohříváním pokožky pivní lázně uvolňují kožní póry a odplavují z těla škodlivé látky
  • přispívají také k celkovému zvláčnění a regeneraci pokožky a navíc jí dodávají potřebné vitamíny, sacharidy i proteiny, kterými se vysoce podporuje regenerační schopnost kůže a zklidňují se dermatologické potíže mezi které patří například projevy lupénky, akné nebo celulitidy
  • kombinace pivních kvasnic a různých bylinek obsažených v pivních koupelích, má také jisté omlazující účinky
  • nepasterované pivo s obsahem živých kvasnic navíc výrazně přispívá k střevní mikroflóře, a tím pomáhá k zlepšení metabolismu a celého trávícího traktu
  • pivní lázně ale mohou samozřejmě posloužit i jako antistresová terapie, která je vhodná pro duševní odpočinek a relaxaci
  • ozdravný účinek pivních lázní působí také na pleť, vlasy, uvolnění svalů, prohřátí kloubů i řadu jiných částí lidského těla
Procedura pivní lázně 
  • Koupel v pivní lázni jejíž hlavní složkou je voda o teplotě 34-37 °C obohacená o živé kultury pivovarských kvasnic a směsí drcených bylin. Hladinu pivní lázně pokrývá charakteristická bílá pěna z piva a atmosféru dokresluje vůně čerstvě uvařeného piva. Doporučená doba pivní koupele by měla trvat zhruba 20 minut.
  • Po lázni ve zlatavém moku následuje relaxace na lůžku v zábalu, při které se organismus harmonizuje a přivyká opět vnějšímu prostředí, dokončuje se fáze pocení a mysl uvolňuje tok pozitivních myšlenek. Klid a odpočinek si dopřejte v délce 25-45 minut.
  • Pivní lázně doporučujeme doplnit o vhodnou metodu masáží (masáž lávovými kameny, jávskou masáž, havajskou masáž...). Vhodným doplňkem je také finská sauna.
  • V neposlední řadě nesmíme zapomenout na pitnou kůru. Průběžně doplňujte tekutiny, které tělo při této léčebné metodě vypotí, aby nedošlo k dehydrataci organismu. Jako ideální pitný doplněk je nejvhodnější vychlazené pivo v nejlepším případě nepasterované, tedy s obsahem živých kvasnic.






Žádné komentáře:

Okomentovat